Livets spejl

Kære du,
En frostklar vinterdag, hvor alt ånder af stilhed og naturens “samlen kræfter til sig” inden i deres kerne, vandets totale klarhed og stillen ståen i sig selv – der står det ydre spejl af os selv, meget tydeligt. På den ressourcestærke måde. De kræfter der findes i naturen og universet, finder vi også i os selv.
..
I øvrigt får vi altid et spejl på os selv i omgivelserne. Uanset, om vi vil se det – og uanset om det spejler en lille detalje i os, eller en større del. Om det spejler det vi kan li’, det vi endnu ikke rummer. Om det spejler noget i fortiden, nuet eller fremtiden. Det er uden betydning. Spejlet er der.
..
Og det kan være nyttigt. Til at gennemskue os selv. Vores følelsesmæssige reaktioner. Det vi har brug for at kikke på, være bevidste om. De værdier vi har.
Men frem for alt, for at vi kan give de dele af os selv, som ikke har været anerkendt og rummet – og derfor er lukket inde, den respekt og kærlighed de har brug for.
Så når vi er kærlige, rummende, accepterende over for andre – er vi det i virkeligheden overfor os selv. Med alle de finurligheder vi hver især rummer.
Og mon ikke der er en årsag til, at vi dybest set er som vi er. Og at det faktisk er meningen.
Det tror jeg.
Det er blot vores evne til at være dem vi er, med alt hvad det indebærer, vi skal træne.
..
En anden måde, at få sit spejl på, er gennem en Personprofil analyse.
De konkrete ting du faktisk godt ved inderst inde, får du udtrykt i grafik på papir – og det gør altså noget, at se sig selv på denne måde. Det giver en anden mulighed for at forholde sig til sig selv. Og huske, nåh ja, sådan er jeg jo.
..
I øvrigt er et godt lille hint, at være opmærksom på din reaktion over for andre.
Bliver du irriteret, er den gyldne regel, at du ser en del af dig selv, som du ikke rummer.
Er du fascineret, er det et tegn på, at du får spejlet et potentiale, du endnu ikke har set/foldet ud hos dig selv.
....

Hjertelige hilsner,
Rikke

..

No Comments

Post a Comment