Hvorfor bruge personprofiler i en rekruttering?

Benytter du ikke personprofiler i din rekruttering?
Eller har du haft dårlige oplevelser med at bruge personprofilanalyser i en rekruttering?
Oplevet, at det ikke gav værdi?

Så kan det være profilanalysen, eller profiltesten (som mange ynder at kalde den), der enten ikke har været den rette til formålet – eller brugen ikke er sket med tilstrækkelig professionalisme.

En personprofilanalyse brugt i forbindelse med en rekruttering, kan nemlig både være til gavn for kandidaten – og for både lederen og teamet, som den nye kollega skal indgå i.

Fordi …….
Udover at kandidaten lærer sig selv bedre at kende, får vedkommende også gennem tilbagemeldingssamtalen et mere nuanceret indtryk af, hvad det er for en personprofil virksomheden søger til jobbet. Udføres profilarbejdet professionelt, har tilbagemelder nemlig været i proces med ansættende leder og team, for at blive så klar som muligt, på hvem det er, de søger til jobbet.
Både set i forhold til den faglige del af jobbet, i forhold til samarbejdet med teamet, lederen, den øvrige organisation og kunden.

Hele dialogen omkring den profil der søges, er berigende for bevidstheden om, hvem vi er som personer – og hvordan vi fungerer forskelligt. Og den åbner øjnene både hos leder og kollegaer i forhold “hvem der er hvad”, og “hvem der fungere hvordan”.

Og ikke mindst, er det guld værd når den nye medarbejder starter på job.
Alle ved hvilken profil der starter.
Alle ved, hvor der er ligheder og forskelligheder.
Alle ved hvor der er match ifht. jobbet. Hvor der kan være udfordringer, og dermed hvor der skal være støtte og vejledning.

Og som en generel ting, blot det enkle faktum at vide, om man – og ens kollegaer – henter og bruger sin energi introvert eller ekstrovert, gør en verden til forskel i forhold til måden at samarbejde på. Og give plads til hinanden på.
Ikke mindst.

Vil du gøre brug af personprofiler i en rekruttering?
Eller i teamsamarbejdet?

kontakt mig endelig for en snak om, hvordan det kan gøres.
Jeg tilpasser altid levering ifht den aktuelle opgave – og kundes behov.

Skriv til mig på Ja@RikkeHedeman.dk 

Eller ring 4058 7207

No Comments

Post a Comment